Volledig scherm
Een groepje wielrenners. Foto ter illustratie. © ANP

Vrouw wil wielrenners inhalen, renners vernielen auto

ALPHEN AAN DEN RIJN - Gevloek en middelvingers. Dat kreeg een mevrouw te horen en zien toen zij gistermiddag rond 14.20 uur in haar groene Ford Ka over de Westkanaalweg in Ter Aar een groep wielrenners inhaalde. Maar dat was niet alles: de ruitenwisser werd van haar auto getrokken.

De vrouw reed vanaf de Zegerbaan richting Ter Aar toen zij een groep van twintig tot dertig wielrenners voor zich zag rijden, die de hele breedte van de weg gebruikten. De vrouw wilde erlangs, dus toeterde ze. De wielrenners reageerden met gevloek en er gingen enkele middelvingers de lucht in. Maar de vrouw schrok pas echt toen drie van de wielrenners langzamer gingen rijden en tegen haar auto aan begonnen te schoppen. Ook werd de ruitenwisser van de auto getrokken. Na het incident reed de groep verder. De vrouw heeft geschrokken de politie gebeld. 

De politie laat weten op zoek te zijn naar getuigen. ,,Achter de vrouw heeft een auto gereden waarvan de bestuurder het waarschijnlijk allemaal heeft zien gebeuren. We komen graag met hem of haar in contact.'' Politie Kaag en Braassem deelde het incident in een bericht op hun Facebookpagina. Daar is inmiddels duizenden keren op gereageerd. Er staan reacties als ‘Wordt het niet is tijd dat ze dat wielrennen gaan verbieden op de openbare weg?’,  ‘Er zullen vast ook goede wielrenners zijn, maar ik ben er nog nooit een tegen gekomen.’ en ‘Dit is een belachelijke, zeer onfatsoenlijke actie! Maar laten we niet alle wielrenners over een kam scheren.’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Fiasco dreigt voor slager na ludieke guldenactie: ‘Maar ik had dit nooit willen missen’

    Fiasco dreigt voor slager na ludieke guldenac­tie: ‘Maar ik had dit nooit willen missen’

    Een ludieke actie van een feestvierende slagerij om klanten nog één dag met guldens te laten betalen, heeft mogelijk grote financiële gevolgen. Wat blijkt: slager Johannes Hoekstra kan de verkregen guldens niet inleveren, omdat De Nederlandsche Bank geen guldenbiljetten van bedrijven meer accepteert. ,,Dat is heel vervelend, maar één ding is in elk geval zeker: dit weekend pakken ze ons niet meer af.”