Volledig scherm
Een groepje wielrenners. Foto ter illustratie. © ANP

Vrouw wil wielrenners inhalen, renners vernielen auto

ALPHEN AAN DEN RIJN - Gevloek en middelvingers. Dat kreeg een mevrouw te horen en zien toen zij gistermiddag rond 14.20 uur in haar groene Ford Ka over de Westkanaalweg in Ter Aar een groep wielrenners inhaalde. Maar dat was niet alles: de ruitenwisser werd van haar auto getrokken.

De vrouw reed vanaf de Zegerbaan richting Ter Aar toen zij een groep van twintig tot dertig wielrenners voor zich zag rijden, die de hele breedte van de weg gebruikten. De vrouw wilde erlangs, dus toeterde ze. De wielrenners reageerden met gevloek en er gingen enkele middelvingers de lucht in. Maar de vrouw schrok pas echt toen drie van de wielrenners langzamer gingen rijden en tegen haar auto aan begonnen te schoppen. Ook werd de ruitenwisser van de auto getrokken. Na het incident reed de groep verder. De vrouw heeft geschrokken de politie gebeld. 

De politie laat weten op zoek te zijn naar getuigen. ,,Achter de vrouw heeft een auto gereden waarvan de bestuurder het waarschijnlijk allemaal heeft zien gebeuren. We komen graag met hem of haar in contact.'' Politie Kaag en Braassem deelde het incident in een bericht op hun Facebookpagina. Daar is inmiddels duizenden keren op gereageerd. Er staan reacties als ‘Wordt het niet is tijd dat ze dat wielrennen gaan verbieden op de openbare weg?’,  ‘Er zullen vast ook goede wielrenners zijn, maar ik ben er nog nooit een tegen gekomen.’ en ‘Dit is een belachelijke, zeer onfatsoenlijke actie! Maar laten we niet alle wielrenners over een kam scheren.’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Afgeperste fruithandel bedreigd door drugscriminelen: ‘Eén van jullie medewerkers wordt geliquideerd’
    PREMIUM

    Afgeperste fruithan­del bedreigd door drugscrimi­ne­len: ‘Eén van jullie medewer­kers wordt geliqui­deerd’

    Uit wraak voor een onderschepte lading cocaïne zijn eigenaren van een groente en fruithandel in de Gelderse plaats Hedel afgeperst en bedreigd met de aankondiging dat ‘een willekeurige medewerker’ zou worden liquideerd als het vereiste bedrag niet op tafel zou komen. De twee verdachten van de criminele feiten blijven voorlopig vastzitten, oordeelde de rechter vandaag.