Jos van Wijk, voorzitter van de cooperatie Eigen Wil, is weer op vrije voeten. De Apeldoorner is nog wel verdachte.
Volledig scherm
PREMIUM
Jos van Wijk, voorzitter van de cooperatie Eigen Wil, is weer op vrije voeten. De Apeldoorner is nog wel verdachte. © Rob Voss

Voorvech­ter (73) zelfmoord­poe­der zat dagen vast: ‘Bij OM heerst de angst dat we deze zaak winnen’

Voorzitter Jos van Wijk (73) en zijn Coöperatie Laatste Wil (CLW) zijn maandenlang door justitie geobserveerd. Zijn telefoon werd afgetapt en tijdens zijn verhoor bleek dat er foto’s en gespreksverslagen waren van een bijeenkomst die de organisatie deze zomer in Bunnik hield.

0 reacties

 1. OM start onderzoek naar Willem Engel na ‘een van de grootste aangiftes ooit‘
  massa-aangifte uitgebreid

  OM start onderzoek naar Willem Engel na ‘een van de grootste aangiftes ooit‘

  Het Openbaar Ministerie start een ‘oriënterend onderzoek’ naar de handelingen van Viruswaarheid-voorman Willem Engel. Dat is besloten na de massa-aangifte die in december tegen hem werd ingediend. ,,De aangifte geeft voldoende aanleiding voor het starten van een oriënterend onderzoek”, zegt woordvoerder Olav Brink tegen deze site. Het onderzoek staat los van de aangifte die D66-leider Sigrid Kaag tegen hem gaat doen.
 2. Aangifte tegen Rijksmuseum na handhaven term ‘bersiap’: ‘Racistisch en stigmatiserend’
  tentoonstelling

  Aangifte tegen Rijksmuse­um na handhaven term ‘bersiap’: ‘Racistisch en stigmatise­rend’

  Het Comité Nederlandse Ereschulden doet aangifte tegen het Rijksmuseum omdat het tóch de term ‘bersiap’ gebruikt in een tentoonstelling over de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië. De organisatie vindt de term, waarmee een periode van geweld van Indonesiërs tegen (Indische) Nederlanders wordt aangeduid, ‘racistisch, stigmatiserend en een vorm van geschiedvervalsing'.