Volledig scherm
PREMIUM
AD columist Nynke de Jong. Foto Joost Hoving online liggend formaat © Joost Hoving

Voor de geloofwaardigheid van de politiek zijn dit de meest dodelijke ontwikkelingen

columnNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat deed deze week in de Volkskrant een aantal gepeperde uitspraken over Schiphol. Uitspraken die gisteren in deze krant meteen onderuit werden gehaald. Van Nieuwenhuizen wil dat Schiphol blijft groeien, maar als dit kabinet ook maar in de buurt wil komen van de Parijse klimaatdoelen, dan is een groei van het aantal vluchten vanaf Schiphol het slechtste idee denkbaar.

Tot 2020 mag Schiphol maar 500.000 vluchten per jaar verzorgen, maar daarna kan wat betreft Van Nieuwenhuizen het aantal vluchten weer omhoog, hoe slecht dat ook voor het milieu is en hoeveel overlast dat de omwonenden ook geeft. Schiphol moet groeien, want anders zijn we straks niet meer de belangrijkste overstapluchthaven van Europa.

  1. Davina Michelle kent de moeilijke kant van de roem: ‘Ik dacht: vijf miljoen ogen lachen me nu uit’
    Video

    Davina Michelle kent de moeilijke kant van de roem: ‘Ik dacht: vijf miljoen ogen lachen me nu uit’

    „That’s better than I will ever sound.” Met die woorden beoordeelde wereldster Pink in september 2017 een cover van haar nummer What about us. De cover was het begin van de opmars van de Nederlandse zangeres Davina Michelle. In de nieuwste aflevering van de AD-documentaireserie Bondig neemt Sascha Visser een kijkje in haar turbulente leven. Vandaag in deel 2: een ongemakkelijk optreden in De wereld draait door én een afterparty.