Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Vakfoto Van Der Beek

Voetballertje (10) verkoopt te weinig lootjes en mag nooit meer meespelen

Een 10-jarig voetballertje uit het Brabantse Bladel hoeft niet meer terug te komen bij zijn club, omdat hij te weinig loten verkocht voor de Nieuwjaarsloterij van de club. Het jongetje heeft niet de gewenste 25, maar tien lootjes à 1 euro verkocht. ,,Ook twee andere jongens zijn om deze reden geroyeerd'', vertelt zijn moeder Maaike aan Omroep Brabant.

Het is bij de club een verplichting voor een deel van de jeugd om voor minimaal 25 euro aan loten te verkopen. Toen bleek dat het jongetje dat bedrag niet had gehaald, eiste de club dat hij alsnog vijftien euro extra zou overmaken. Zijn moeder Maaike weigerde dit, waarop zij de melding kreeg dat haar zoon wordt geroyeerd als lid van VV Bladella. Volgens de brief is het jongetje ook niet meer speelgerechtigd bij de KNVB.

Geen gezeur

Tegen Omroep Brabant zegt moeder Maaike: ,,De meeste ouders betalen gewoon om geen gezeur te hebben. Maar ik vind dat je als club gewoon blij moet zijn met elke euro. Nu komt het op mij over alsof hij een zwaar misdrijf heeft gepleegd.''

Quote

Hij heeft twee dagen hoofdpijn gehad en moeten overgeven

Maaike, moeder van het geroyeerde jongetje

Het voorval is het jongetje niet in de koude kleren gaan zitten, vertelt ze verder.  ,,Hij heeft twee dagen hoofdpijn gehad en moeten overgeven.'' Ze weet nog niet of hij naar een andere club gaat. ,,Hij heeft door het hele gebeuren even geen zin om te voetballen.”

Extra contributie bijdrage

Bestuurslid Jeugdzaken van de club, Pim Lavrijsen, laat aan de regionale omroep weten dat in totaal vier kinderen zijn geroyeerd om dezelfde reden. ,,We hebben regels en daarop maken we geen uitzondering. Dat zou ook niet eerlijk zijn richting andere leden en ouders.'' 

Quote

We willen jeugdspelers leren dat er tegenover een lidmaatschap ook een tegenprestatie mag staan

Pim Lavrijsen, bestuurslid Jeugdzaken van Bladella

Volgens Lavrijsen is de regel vooral bedoeld om 'jeugdspelers te leren dat er tegenover een lidmaatschap ook een tegenprestatie mag staan'. Daarbij vormt de jaarlijkse loterij volgens hem een belangrijke bron van inkomsten voor de club.  

  1. ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    Wie denkt aan zeepaarden, heeft waarschijnlijk een klein, gracieus onderwaterdiertje in gedachten. Maar vanmiddag aan het strand bij de Tweede Maasvlakte gingen heuse trekpaarden getooid met sleepnetten het water in. Strandwandelaars van jong tot oud keken gebiologeerd toe hoe de edele dieren voor de vangst van garnalen, haringen en nog veel meer het woeste zilte zeewater betraden. Toneelschrijver Simon Weeda, die altijd gefascineerd is geweest door de relatie tussen mens, dier en natuur, wil de oude traditie, waarbij vissers en boeren de handen ineensloegen om een extra zakcentje te verdienen, nieuw leven inblazen.