Volledig scherm
De plaats delict in Gronau (inzet: advocaat Philippe Schol) © Dennis Bakker/News United

Vluchtauto van schutters advocaat Philippe Schol op beeld

De auto van waaruit advocaat Philippe Schol vorige week woensdag beschoten is, staat op beeld. Beelden van de zilvergrijze Volkswagen Polo worden vanavond getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht.

De 43-jarige Schol is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis, meldt de Duitse officier van justitie Martin Botzenhardt desgevraagd. Schol maakt het naar omstandigheden goed. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Botzenhardt kan ook geen uitspraken doen over de voorgang van het onderzoek.

Beschoten vanuit rijdende auto

Volledig scherm
Het advocatenkantoor Schol en Gorter van Philippe Schol, de 43-jarige Nederlandse advocaat die neergeschoten is in het Duitse Gronau. © ANP

Schol werd vorige week woensdagochtend beschoten vlak bij zijn woning aan de Losserstraße in Gronau. Het slachtoffer liep met zijn hond op straat, toen hij vanuit een rijdende auto werd beschoten. De auto had een Nederlands kenteken.

De neergeschoten advocaat trad veel op als curator in faillissementen en werd volgens betrouwbare bronnen al geruime tijd ernstig bedreigd. Volgens diezelfde bronnen kreeg hij zelfs enige tijd persoonsbeveiliging. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de beschieting en een van de faillissementen die Schol afhandelde.

Er is en groot onderzoek begonnen naar de moordaanslag op Schol. Het onderzoek heeft de naam Montenegro en is een zogenaamd Team Grootschalige Opsporing (TGO). Momenteel werken er zo’n dertig politiemensen aan de zaak.

  1. Het nieuwe kalifaat in Noordwest-Afrika en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Het nieuwe kalifaat in Noord­west-Afri­ka en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Verslaggever Bob van Huet is morgen te gast in de Ochtend Show to go om te praten over de groeiende Islamitische Staat in Noordwest-Afrika. Ook tv-columnist Angela de Jong is te gast om onder meer te praten over de programma’s Dancing on Ice en Kopspijkers. Daarvoor spreken we ook met cabaretier en presentator Jack Spijkerman. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.