Volledig scherm
PREMIUM
Nynke de Jong. © Joost Hoving

Vijftig keer per dag een enorm risico, want anders moet je 800 meter omrijden

columnNynke de Jong schrijft over wat haar bezighoudt. Dat doet ze deze week van maandag tot en met vrijdag omdat Özcan Akyol met vakantie is.

U heeft er misschien geen weet van, maar in Santpoort-Zuid woedt een oorlog. En wel tussen de instanties die een slecht bewaakte spoorwegovergang willen sluiten - Prorail - en omwonenden die dat per se niet willen. Ook de kerken van Santpoort-Zuid werken tegen: het land rondom het spoor is van hen, en zij willen niet dat daar een parallelweg wordt aangelegd. Zo’n weg die leidt naar een veilige spoorwegovergang zou de oplossing kunnen zijn, maar ook dat gaat voorlopig niet door.

  1. Davina Michelle kent de moeilijke kant van de roem: ‘Ik dacht: vijf miljoen ogen lachen me nu uit’
    Video

    Davina Michelle kent de moeilijke kant van de roem: ‘Ik dacht: vijf miljoen ogen lachen me nu uit’

    „That’s better than I will ever sound.” Met die woorden beoordeelde wereldster Pink in september 2017 een cover van haar nummer What about us. De cover was het begin van de opmars van de Nederlandse zangeres Davina Michelle. In de nieuwste aflevering van de AD-documentaireserie Bondig neemt Sascha Visser een kijkje in haar turbulente leven. Vandaag in deel 2: een ongemakkelijk optreden in De wereld draait door én een afterparty.