Een coronapatiënt krijgt thuis in Goudswaard zuurstof na zes dagen in het ziekenhuis gelegen te hebben met corona. Ze wordt hier gecontroleerd door de huisarts die naar haar longen luistert.
Volledig scherm
PREMIUM
Een coronapatiënt krijgt thuis in Goudswaard zuurstof na zes dagen in het ziekenhuis gelegen te hebben met corona. Ze wordt hier gecontroleerd door de huisarts die naar haar longen luistert. © Arie Kievit

Vertekend beeld van ernst pandemie door ontbreken thuispatiënten in coronacijfers

Honderden ernstig zieke mensen ontbreken elke dag in de coronacijfers. Zij krijgen thuis zuurstof en zorgen daarmee voor wat lucht in de ziekenhuizen, maar dat geeft wel een vertekend idee van de ernst van de pandemie in Nederland. ,,De politiek baseert coronamaatregelen en dus ook versoepelingen nu op een te rooskleurig beeld.”

1 reactie

  • Marina Govaert

    1 jaar geleden
    Zo hoor je het nog eens op een andere manier. Dat er meer zieken zijn, die gewoon lichte griepverschijnselen hebben, maar naderhand toch merken, dat het wel impact heeft op wat je nog ff niet kunt, langzaam weer terug aan de slag. Afgevallen door minder/anders te eten. En dan dit verhaal.