Archiefbeeld ter illustratie: een sonarboot van Rijkswaterstaat
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie: een sonarboot van Rijkswaterstaat © ANP

Vermiste drenkeling Born dood gevonden

Brandweer en politie hebben in Born (Limburg) een 25-jarige Poolse man, die sinds vanmiddag was vermist na een val van een schip, dood gevonden.  De man was aan het werk op een boot die was afgemeerd bij een industrieterrein aan een zijtak van het Julianakanaal.

 1. Zorgblogger Tommie start #ikdoewelmee: ‘BN’ers: loop eens een dag met mij mee’
  PREMIUM

  Zorgblog­ger Tommie start #ikdoewel­mee: ‘BN’ers: loop eens een dag met mij mee’

  Zorgblogger Tommie Niessen (28) uit Helmond krijgt op sociale media de volle laag nadat hij dinsdag de hashtag #ikdoewelmee plaatste. De verpleegkundige met duizenden volgers zag afgelopen maanden van dichtbij mensen sterven aan corona, maar wordt nu ‘verrader’ genoemd. ,,Als die influencers een dag met mij meelopen in de zorg, krijgen ze waarschijnlijk wel respect voor de maatregelen.”
 2. OM: ‘Samir A. zamelde minimaal 50.000 euro in voor 14 Nederlandse vrouwen in Syrië’

  OM: ‘Samir A. zamelde minimaal 50.000 euro in voor 14 Nederland­se vrouwen in Syrië’

  Samir A., een van Nederlands meest bekende jihadisten, heeft minimaal 50.000 euro ingezameld en doorgesluisd naar zeker 14 Nederlandse vrouwen in Syrische kampen. Dat stelde het Openbaar Ministerie vanochtend in de zaak tegen Samir A. ,,Het geld heeft een cruciale rol gespeeld bij de ontsnappingen van sommigen van hen", stelt Justitie. Lees hieronder de tweets van verslaggever Cyril Rosman vanuit de rechtszaal terug.