Volledig scherm
Verkeersruzie loopt helemaal uit de hand in Alkmaar © Dumpert

Verkeersruzie ontspoort: automobilist wil bestuurder uit auto sleuren

Een verkeersruzie in de buurt van het AZ-stadion in Alkmaar is afgelopen weekend uitgemond in een ernstige mishandeling. Een autobestuurder werd voor een rood stoplicht meerdere keren geschopt en geslagen door een weggebruiker die zelfs door meerdere omstanders niet te kalmeren was. De politie is op de hoogte van het incident en zegt dat het onderzoek loopt.

Een video van de heftige mishandeling verscheen vandaag op de filmpjeswebsite Dumpert. De politie bevestigt dat de ruzie zondagmiddag rond kwart over vier plaatshad in de buurt van het AZ-stadion in Alkmaar. De beelden zijn gemaakt door een andere, onbekende weggebruiker. Die reed een tijdje achter de twee auto’s, een lichtgekleurd en een donkergekleurd exemplaar. De ruzie ontstond vermoedelijk nadat de bestuurder in de witte auto had geprobeerd in te halen over een doorgetrokken streep.

Wanneer beide auto’s voor een rood stoplicht staan, slaat de vlam in de pan, zo is op de beelden te zien. Een inzittende van de donkere auto stapt uit, loopt zwaaiend met zijn armen richting de witte auto, trekt het portier open en slaat en trapt de bestuurder meerdere malen. Een andere weggebruiker stapt ook uit en probeert de vechtersbaas te kalmeren, maar tevergeefs. Sterker nog: de man wordt alsmaar kwader en probeert de bestuurder zelfs uit de auto te sleuren. Een vrouw die vermoedelijk bij de slaande en trappende persoon in de auto zat, bemoeit zich later ook nog met de ruzie.

Geen aangifte

Het is niet duidelijk hoe de verkeersruzie is afgelopen, maar de politie bevestigt dat ze tijdens het incident is gewaarschuwd. Er is met beide partijen gesproken over het voorval. De bestuurder die te grazen werd genomen, heeft vooralsnog geen aangifte gedaan.

,,Maar wij gaan het slachtoffer nogmaals contacten om na te gaan of hij alsnog aangifte wil doen”, meldt een woordvoerder. De beelden zijn binnen een paar uur ruim 140.000 keer bekeken.

 1. Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’
  PREMIUM

  Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’

  Een middagje winkelen met haar vriend in Maastricht eindigde voor de 33-jarige Esther Tuls in een nachtmerrie. Een meisje van elf werd voor hun ogen gruwelijk aangevallen door dertien zeer agressieve honden. Met gevaar voor eigen leven bevrijdde het tweetal het tienermeisje uit haar benarde situatie. Deze week, zes jaar later, werden ze gehuldigd voor hun heldendaad. ,,Ik heb heel lang in therapie gezeten.”
 2. Ruime meerderheid LTO-boeren vindt harde protestacties helemaal niks

  Ruime meerder­heid L­TO-boe­ren vindt harde protestac­ties helemaal niks

  Lang niet alle boeren staan achter de hardere acties van bijvoorbeeld Farmers Defence Force. Uit een enquête onder ruim vijfduizend leden van belangenorganisatie LTO Nederland blijkt dat minder dan drie op de tien boeren achter hardere demonstraties staan. Een grote meerderheid (71 procent) is wél voorstander van publieksvriendelijke activiteiten, op voorwaarde dat er sprake is van een duidelijk onderhandelingsdoel.