Volledig scherm
Politie doet onderzoek bij een terreinwagen, waar een 72-jarige jager uit Vriezenveen is omgekomen bij een schietongeluk. © ANP

Verdachte weer vrij na fataal schietincident Vriezenveen

Een 46-jarige man uit Vriezenveen (Overijssel) die betrokken was bij een schietincident, waardoor gisteren een 72-jarige plaatsgenoot werd gedood, is weer op vrije voeten. Hij is nog wel verdachte in de zaak, zei een woordvoerder van de politie vandaag.

Het onderzoek naar het schietincident op de Paterswal in Vriezenveen is nog in volle gang. Het is nog steeds niet duidelijk wat er precies is gebeurd en of er sprake is van een misdrijf of van een ongeluk.

Gisterochtend vroeg kwam bij de politie een melding binnen over een schietincident met twee jagers. Hulpdiensten gingen direct ter plaatse, maar reanimatie van het slachtoffer mocht niet meer baten. De 46-jarige man werd direct meegenomen voor verhoor.

Volgens lokale media zeiden ooggetuigen dat de twee jagers samen op pad gingen en dat in de auto een geweer zou zijn afgegaan, maar de politie heeft dit nog niet bevestigd.