Verdachte van koelbloedige moord in Oss probeerde ook zichzelf van het leven te beroven

VIDEO & UpdateDe verdachte van de koelbloedige moord op de 43-jarige Hakan Zatsan is vanmiddag zwaargewond aangetroffen door een arrestatieteam van de politie. Hij wilde volgens de politie waarschijnlijk zichzelf van het leven te beroven.

De inval vond plaats bij een woning aan de Molenweg in Oss, waar de voormalige zakenpartner van de vermoorde Zatsan woont. De verdachte Ossenaar is in zeer zorgwekkende toestand naar het Radboud UMC in Nijmegen gebracht. De arts van de traumahelikopter is met hem meegegaan. Dat gebeurt alleen in levensbedreigende situaties. Omdat de man mogelijk in het bezit was van een vuurwapen deed een arrestatieteam de inval. In het huis vonden agenten de verdachte. 

Bij de politie kwam de 59-jarige Ossenaar in de loop van maandag als verdachte naar voren in het onderzoek naar de schietpartij, vanochtend aan de Anna Bijnsstraat. Hij zou al langer een zakelijk conflict hebben met het slachtoffer en mogelijk betrokken zijn bij zijn dood.

Zatsan werd vanochtend neergeschoten. Hij is geen bekende van de politie. Hij had een bedrijf dat gespecialiseerd is in ontwikkeling en reparatie van reinigingssystemen. Ook sponsort hij al jaren kleding voor de jeugd van TOP Oss. ,,Hakan was een hele lieve, hardwerkende man die geen vlieg kwaad deed”, laat een familielid weten.

Zatsan werd vanochtend op een parkeerplaats voor zijn huis onder vuur genomen door een onbekende schutter. De Ossenaar was op dat moment alleen, meldt de politie. Omwonenden hoorden meerdere schoten en zagen daarna een auto wegrijden. Zatsan overleed ter plekke aan zijn verwondingen. 

Volledig scherm
Een arrestatieteam is aan het eind van de middag ingezet in Oss. © Paul Driessen

Volgens een familielid was Zatsan geliefd in de Turkse gemeenschap. ,,Hij, zijn vrouw en kinderen zijn zulke lieve mensen. Het is een drama. Ze hebben dit niet verdiend.”

Schokkende dingen

Rond het tijdstip van de moord en vlak daarna waren veel kinderen onderweg naar verschillende scholen in de buurt. Een onbekend aantal van hen heeft schokkende dingen gezien of gehoord. 

 ,,Wij gaan nog met de getuigen in gesprek en hopen dat er meer mensen zijn die iets hebben gezien en gehoord”, meldt politiewoordvoerder Bart Vaessen.

Tekst gaat verder onder dit Facebook-bericht

Zakelijk conflict

In de Turkse gemeenschap wordt volop gespeculeerd over de aanleiding van de moord. Volgens verschillende bronnen zou Zatsan een zakelijk conflict hebben met een voormalige compagnon.

De politie laat desgevraagd weten ‘verschillende scenario's te onderzoeken. ,,Uiteraard kijken wij ook naar mogelijke conflicten, maar op specifieke suggesties gaan wij op dit moment niet in. Onderzoek is volop bezig.”

De Anna Bijnsstraat, waar de schietpartij plaatsvond, is een veelgebruikte fietsroute voor scholieren. Schoolbestuur SAAM heeft voor de betreffende leerlingen van hun basisscholen de GGD ingeschakeld voor ondersteuning en hulp.