Volledig scherm
© Bert Jansen

Verdachte (28) die 18-jarige van fiets trok en verkrachtte opgepakt

De politie heeft vanmiddag een verdachte opgepakt voor de verkrachting van een jonge vrouw (18) in Asten-Heusden afgelopen weekend. De man is 28 jaar oud en woont in hetzelfde dorp als het slachtoffer. 

De politie deelde gisteren een foto van de fiets die de dader na de verkrachting achterliet. Dat leidde tot verschillende tips. Daarbij werd ook verschillende keren de naam van de verdachte genoemd. Ook het signalement past bij de verdachte. Bovendien kwam een speurhond uit in de buurt van zijn adres.

De jonge vrouw werd in de nacht van zondag op maandag van de fiets geduwd toen ze na een avond stappen alleen naar huis reed. Dat gebeurde tussen Asten en Heusden, ter hoogte van de Kasteellaan. De dader trok haar de bosjes in en verkrachtte haar. 

De vrouw werd uiteindelijk gevonden door haar moeder die de locatie van haar dochters telefoon volgde. Het meisje hield lang stil op de Kasteellaan, zo zag haar moeder via de telefoon. Ze vertrouwde het niet en reed naar de bewuste plek toe. Daar trof ze haar dochter aan. 

  1. Davina Michelle kent de moeilijke kant van de roem: ‘Ik dacht: vijf miljoen ogen lachen me nu uit’
    Video

    Davina Michelle kent de moeilijke kant van de roem: ‘Ik dacht: vijf miljoen ogen lachen me nu uit’

    „That’s better than I will ever sound.” Met die woorden beoordeelde wereldster Pink in september 2017 een cover van haar nummer What about us. De cover was het begin van de opmars van de Nederlandse zangeres Davina Michelle. In de nieuwste aflevering van de AD-documentaireserie Bondig neemt Sascha Visser een kijkje in haar turbulente leven. Vandaag in deel 2: een ongemakkelijk optreden in De wereld draait door én een afterparty.