Een autostoel met verborgen ruimte. De politie controleert nu al regelmatig op geheime ruimtes in voertuigen, maar het OM kan voor dat enkele feit nu nog geen straf opleggen. Dat gaat veranderen.
Volledig scherm
Een autostoel met verborgen ruimte. De politie controleert nu al regelmatig op geheime ruimtes in voertuigen, maar het OM kan voor dat enkele feit nu nog geen straf opleggen. Dat gaat veranderen. © Domeinen Roerende Zaken

Verbod op geheime ruimte in auto's om vervoer van drugs en wapens tegen te gaan

Het wordt illegaal om in een vervoermiddel, zoals een auto of vrachtwagen, een geheime ruimte te maken die is bestemd voor opslag of vervoer van wapens en drugs. Dat blijkt uit een geplande wijziging van het Wetboek van Strafrecht, die vandaag openbaar is gemaakt.

2 reacties

  • rob vierboom

    1 maand geleden
    Stel je hebt waardevolle spullen bij je. Lap top vd zaak of iets dergelijks en op weg naar huis moet je een boodschap in het winkelcentrum doen. Dan is zoń verborgen ruimte verrekte handig om die spullen even op te bergen, toch!?
  • E.F. de Boer

    1 maand geleden
    Een verbod op geheime ruimtes in een auto? Een "gewone" burger zal zo'n ruimte niet overwegen, waarom zou je. Personen die wapens of drugs vervoeren en geen behoefte hebben aan een onverwachte doorzoeking van de auto zullen dit in de regel dus trachten te verbergen en jawel, in een verborgen of geheime ruimte. En als je even niets crimineels te vervoeren hebt, laat je de auto gewoon staan. Dus ja....een verbod....?