Verbijstering over doodsteken dochter (8) in ziekenhuis: ‘Verschrikkelijk’

Video/updateHet 8-jarige meisje dat vrijdagavond door een steekincident om het leven is gebracht, is gevonden op de afdeling radiologie van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Dat meldt de politie. Ook is het vermoedelijke wapen veiliggesteld. 

Of dat een mes is of een ander instrument, is niet duidelijk. ,,Het is in elk geval iets waarmee je iemand kunt steken’', aldus een politiewoordvoerster.

Agenten hebben een 40-jarige Rotterdammer aangehouden bij het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. De man uit de Rotterdamse wijk Hoogvliet wordt ervan verdacht zijn dochter om het leven te hebben gebracht, waarschijnlijk in het ziekenhuis. Het kind was geen patiënt bij het ziekenhuis en dus ook niet opgenomen. 

De vermoedelijke dader zit nog steeds vast en wordt gehoord. Over de toedracht, kan de zegsvrouw nog niets zeggen. ,,Het spreekt voor zich dat deze zaak, die alleen maar verliezers kent, al onze aandacht heeft. Het onderzoek vraagt om zorgvuldigheid. We zijn voortdurend in contact met de familie.’’

,,We vinden het afschuwelijk wat er vrijdagavond gebeurd is in ons ziekenhuis en leven mee met de nabestaanden van het meisje. De betrokken medewerkers en hun collega’s zijn erg aangeslagen. Wij bieden alle betrokkenen ondersteuning aan en ook komende dagen is er nazorg voor hen geregeld’’, aldus de raad van bestuur van het ziekenhuis in een verklaring. ,,Andere bezoekers of patiënten zijn, voor zover wij nu weten, niet geconfronteerd met wat er gebeurd is.’’ 

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen laat zich in soortgelijke bewoordingen uit. Uitgerekend een ziekenhuis is gisterenavond waarschijnlijk het toneel geworden van een fatale steekpartij. Een 8-jarig Rotterdams meisje, dat door haar eigen vader is binnengebracht, is vermoedelijk door hem om het leven gebracht. ,,Het is verschrikkelijk als zoiets in een ziekenhuis gebeurt,’' aldus woordvoerder Wouter van der Horst van de NVZ tegenover deze site.  ,,Ik weet nog niet precies wat er is gebeurd, het onderzoek is nog in volle gang,’’

Reanimatie en spoedoperatie

Doktoren hebben nog geprobeerd het meisje te reanimeren en er is een spoedoperatie gestart, maar het 8-jarige kind bleek niet meer te redden en overleed in het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis.  Een woordvoerster spreekt van ‘een afschuwelijke gebeurtenis’. ,,Onze gedachten gaan uit naar de naasten van het meisje.”

Quote

Onze gedachten gaan uit naar de naasten van het meisje

Woordvoerder Maasstad Ziekenhuis

Lees door onder de foto

Volledig scherm
De politie deed tot diep in de nacht onderzoek in het ziekenhuis. © Media TV

Crisisteam

De man was eerder in het Maasstad, maar weer weggegaan met zijn dochter. Het crisisteam van Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond alarmeerde de politie kort na 20.00 uur omdat zij zich ernstig zorgen maakte over het welzijn van het meisje. Er was bij Veilig Thuis een melding binnengekomen die dermate ernstig was dat de politie moest worden ingeschakeld, stelt een woordvoerster. Daarop is de politie direct een uitgebreid onderzoek gestart.

Een voorlichtster van de Jeugdbescherming laat in een reactie weten dat de familie niet in beeld was bij de instantie. Dat wil overigens niet zeggen dat het gezin niet bij andere instanties bekend was. 

Zwaar gewond

De man meldde zichzelf rond 21.30 uur bij het ziekenhuis. Hij vertelde waar zijn dochter in het ziekenhuis lag. Agenten vonden het zwaargewonde meisje. De verdachte zit vast voor verhoor. De politie en een forensisch team waren met zeker vier busjes aanwezig in het ziekenhuis om onderzoek te verrichten. 

Ooggetuigen melden dat er na de gebeurtenis ook een ander familielid aanwezig was in het ziekenhuis, maar dat hij door de situatie niet voor rede vatbaar was. 

Het meisje zou op de Zalmplaatschool in Hoogvliet zitten. De directie van de school wil geen uitspraken over de zaak doen.

Moord in ziekenhuis

Het zou niet voor het eerst zijn dat er in Nederland iemand op het terrein van een ziekenhuis wordt vermoord. In de zomer van 2015 werd verpleegster Linda van der Giesen doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk. Haar ex, John. F., liep met getrokken pistool op haar af. Hij kreeg daar tien jaar cel en tbs voor. 

Lees door onder de foto

Volledig scherm
Politie en ambulancemedewerkers op de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis, waar in 2015 Linda van der Giesen werd neergeschoten. © ANP/Facebook/Fotomontage AD

Tips?

Heb je tips over deze zaak, dan komen we graag met je in contact. Gebruik onze WhatsApp-tiplijn 06-11568540 of mail naar oproep@ad.nl (je gegevens nemen we in vertrouwen in behandeling volgens ons privacy-statement).