Vastgelopen megazweefmolen Tilburg draait weer rond

De 80 meter hoge zweefmolen Around the World XXL op de kermis in Tilburg die gistermiddag op grote hoogte ruim een halfuur stilstond met zo’n dertig mensen erin, is weer in bedrijf. De problemen met de attractie werden veroorzaakt door een klein technisch mankement, dat snel kon worden verholpen. Zo meldt een woordvoerder van de gemeente.

In filmpjes op sociale media was te zien dat een medewerker via de mast naar boven klom. Na verloop tijd kwamen de stoeltjes langzaam weer naar beneden.

Volgens de gemeentewoordvoerder is het nooit echt gevaarlijk geweest. Sommige mensen waren volgens haar wel echt geschrokken en enkelen kwamen er huilend uit. ,,Anderen vonden dat ze echt goed waar voor hun geld hadden gekregen. Maar het is natuurlijk niet prettig om een halfuur stil te zitten in een attractie, terwijl je niet weet wat er gaat gebeuren.”

Het technische mankement werd gisteren al verholpen, waarna de attractie na een paar probleemloos verlopen testritten rond 21.00 uur weer in gebruik kon worden genomen. ,,Fijn voor de exploitant”, aldus de zegsvrouw.

Huilend

Volledig scherm
Zweefmolen Tilburgse kermis loopt vast. © BD

De 10-jarige Louise Drijver zat samen met haar nichtje vast in de reuze zweefmolen. ,,Ik verveelde me”, zei ze toen ze weer op de grond stond. ,,We gingen maar attracties spotten om de tijd te doden.” Haar nichtje vond het wel iets enger: ,,Ik heb van de week zo’n filmpje gezien van een attractie in Indonesië waar iets mis mee ging.” 

Niet iedereen kwam er zo nuchter uit, een tweetal bezoekers verliet huilend de zweefmolen. ,,Geen tranen maar ik ben wel erg geschrokken”, zei Linda van Assouw. ,,Dit was de laatste hoge attractie van mijn kermis.”

Op zich hadden de bezoekers nog geluk, vijf minuten nadat ze op de grond stonden, begon het hard te hagelen en regenen. De bezoekers kregen hun entreegeld terug.