Maurice de Hond en Peter R. de Vries: steeds meer mensen ontpoppen zich als opiniemakers op het terrein van virologie.
Volledig scherm
PREMIUM
Maurice de Hond en Peter R. de Vries: steeds meer mensen ontpoppen zich als opiniemakers op het terrein van virologie. © Mark Reijntjens

Van Peter R. tot Lange Frans: ze zijn allemaal een beetje viroloog

Of je nu opiniepeiler, mode-ontwerper, hiphopper of president van het machtigste land ter wereld bent, je hoort er pas bij als je ook een beetje viroloog bent. Want hoe moeilijk kan dat vak nou zijn? Oordeel zelf.

 1. Mishandelde Henk Koelewijn 10 van zijn 19 kinderen? ‘In de tijd dat ik kind was, was een tik heel normaal’
  PREMIUM
  INTERVIEW

  Mishandel­de Henk Koelewijn 10 van zijn 19 kinderen? ‘In de tijd dat ik kind was, was een tik heel normaal’

  Als Henk Koelewijn (61) uit Bunschoten-Spakenburg ergens vreselijk tegenop ziet, zijn het de 25 maanden die hij volgens justitie nog de gevangenis in moet voor huiselijk geweld tegen tien van zijn twaalf dochters en zeven zonen. De elf maanden voorarrest vond hij al een ‘verschrikking’. ,,Ik heb het helemaal gehad met justitie. Ik ben opgepakt zonder enig bewijs’’, zegt hij. In hoger beroep is drie jaar tegen hem geëist.
 2. LIVE | Openbare leven Duitsland nog meer aan banden, politie waarschuwt voor corona-indringers

  LIVE | Openbare leven Duitsland nog meer aan banden, politie waarschuwt voor corona-indringers

  De politie waarschuwt ziekenhuizen voor complotdenkers die mogelijk willen binnendringen. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen reageert geschokt. ,,Het is van de zotte.’’ De huidige coronamaatregelen zullen zeker nog tot in december gaan duren. Dat zei zorgminister Hugo de Jonge. Eerder had het kabinet gezegd dat de strengere maatregelen vooralsnog vier weken zouden duren, vanaf medio oktober. Ook vandaag houden we je live op de hoogte van het laatste coronanieuws. Hier lees je het nieuws van de afgelopen dagen terug.