Volledig scherm
De vangst © Politie

Vader (63) en zoon versturen kilo's drugs naar buitenland: 25.000 xtc-pillen onderschept

Een vader en zoon zijn gisteren opgepakt in Appeltern en Wijchen (Gelderland) voor het versturen van harddrugs naar het buitenland. Op hun woonadressen en in een pand in Beuningen vond de politie bijna tien kilo harddrugs, vooral xtc-pillen. 

Hierbij zijn zo'n 25.000 xtc-pillen in beslag genomen. Die vonden agenten in de woning van de vader. De verdachten, mannen van 63 en 39 jaar, verstuurden de brieven naar onder meer de Verenigde Staten, Polen en India. Behalve xtc-pillen is ook een grote hoeveelheid noten en snoepgoed onderschept. De verdachten gebruikten die verpakkingen als deklading om de drugs in te verpakken. 

Al enkele weken doet de politie onderzoek naar de handel, nadat er eerder negen enveloppen met drugs  waren onderschept. Tijdens het onderzoek kwamen de mannen in beeld als de verkopers. Zij worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. 

Volledig scherm
De noten © Politie

Hoeveel de verdachten precies hebben verdiend met de handel en wie de verdovende middelen besteld heeft, is nog onduidelijk. Daar doet het Post Interventie Team van de politie onderzoek naar. Ook is onduidelijk hoe lang de vader en zoon hier al mee bezig zijn.

  1. Kinderen (6 en 9) komen om bij woningbrand Brabant, vader en oma gewond na reddingspoging
    Video/update

    Kinderen (6 en 9) komen om bij woning­brand Brabant, vader en oma gewond na reddingspo­ging

    Een logeerpartij in het Brabantse dorpje Strijbeek is uitgemond in een inferno: twee kinderen van 6 en 9 jaar oud zijn om het leven gekomen bij de woningbrand. Een oma en een vader moesten per ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis, nadat zij de kinderen probeerden te redden uit de brandende woning. De oma verloor een kleinkind en de vader trachtte tevergeefs zijn kind te redden.