De CoronaCheck-app.
Volledig scherm
De CoronaCheck-app. © ANP

Vaccinatieoplichters ruiken hun kans na aanscherping maatregelen

Vaccinfraudeurs lijken aan een oplichtingscampagne begonnen via Instagram. Gebruikers van het sociale medium worden de afgelopen dagen actief benaderd door mensen die vaccinatie- en herstelbewijzen te koop aanbieden.

 1. Deze voetballers trainen al om 05.15 uur, tot ergernis van de buurman: ‘Gaan er geen gewoonte van maken’
  PREMIUM

  Deze voetbal­lers trainen al om 05.15 uur, tot ergernis van de buurman: ‘Gaan er geen gewoonte van maken’

  Wie niet beter weet, denkt naar een straftraining te kijken. Voormalig Go Ahead Eagles-trainer Hans de Koning heeft het een keer gedaan bij TOP Oss: zijn ploeg na een verloren wedstrijd midden in de nacht het veld opsturen. Precies hetzelfde zien we vanochtend in Gorssel: de plaatselijke hoofdmacht staat op een onchristelijk tijdstip op het trainingsveld. Geheel vrijwillig, dat wel.
 2. Groot onderzoek naar misstanden en misbruik in danswereld: ‘Decennia lang stil geweest’
  video

  Groot onderzoek naar misstanden en misbruik in danswereld: ‘Decennia lang stil geweest’

  Kim Koumans uit het Brabantse Oosterhout heeft er maandenlang voor geknokt. Ze heeft noodgedwongen haar nare ervaringen met de rest van de wereld moeten delen. Nu werpt het zijn vruchten af: in januari start een onderzoek naar de misstanden in de gehele danswereld. Naar verwachting wordt het groter dan het vergelijkbare turndossier, vanwege het aantal slachtoffers en de mate van seksueel misbruik.