De vijf Schotten, van linksboven met de klok mee: James Gillespie, Barry Gillespie, James White, Christopher Hughes, Jordan Owen
Volledig scherm
De vijf Schotten, van linksboven met de klok mee: James Gillespie, Barry Gillespie, James White, Christopher Hughes, Jordan Owen © Opsporing Verzocht

Twintig tips over ‘levensgevaarlijke Schotse straatvechters’ moord Martin Kok

De politie heeft na de uitzending van tv-programma Opsporing Verzocht gisteravond ongeveer twintig tips binnengekregen over vijf voortvluchtige Schotse criminelen die worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op misdaadblogger en ex-crimineel Martin Kok in 2016.

 1. Grote groep vluchtelingen kan deze winter terecht op terrein Lowlands: ‘Dronten heeft de ruimte’
  6 maanden

  Grote groep vluchtelin­gen kan deze winter terecht op terrein Lowlands: ‘Dronten heeft de ruimte’

  Een groep van 1000 tot 1500 vluchtelingen gaat de winter doorbrengen op het evenemententerrein van Walibi Holland en Lowlands Festival. Het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) zet hier voor zes maanden units neer. ‘In Dronten hebben we de ruimte. Als we deze ruimte moeten delen voor het grotere belang dan voelt dat voor dit college als vanzelfsprekend’, meldt burgemeester Jean Paul Gebben.
 2. ‘Levensgevaarlijke Schotse straatvechters’ gezocht voor moord op Martin Kok
  Play
  video

  ‘Levensge­vaar­lij­ke Schotse straatvech­ters’ gezocht voor moord op Martin Kok

  De politie is dringend op zoek naar vijf ‘levensgevaarlijke’ Schotse criminelen die betrokken zouden zijn bij de moord op ex-crimineel en misdaadblogger Martin Kok in 2016. Volgens de politie gaat het om keiharde straatvechters, die regelmatig in Nederland verblijven. Bij de moord op Kok zou zijn samengewerkt met de bende rond Ridouan Taghi, de meest gezochte crimineel van Nederland.