Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Frans Bosscha

Twintig kinderen onwel door hitte bij kampeerboerderij in Leusden

LEUSDEN - Op een kampeerboerderij in Leusden zijn zeker twintig kinderen onwel geworden door de hitte. Een traumahelikopter, ambulances, politie en brandweer zijn uitgerukt naar de plek. 

Hoe het precies heeft kunnen gebeuren, kon een woordvoerster van de politie nog niet zeggen. Zestien van de kinderen zijn naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht. ,,Wij vangen de kinderen hier op en ook als de ouders komen, vangen we ze hier op. We zorgen ervoor dat ze weer bij elkaar worden gebracht”, zegt Joris Prinssen, woordvoerder van het UMC in Utrecht. Een noodhulpteam van het Rode Kruis is ook opgeroepen.

Er worden nog steeds kinderen uit het bos rondom het kampeerterrein gehaald. Er komen meer ambulances ter plaatse. Een aantal kinderen vertelt ter plekke dat ze zagen hoe andere kinderen een bloedneus kregen van de hitte. 

Verzorgd 

Het incident betrof Zomerkamp Rijnsburg. De organisatie bevestigt het nieuws op haar Facebookpagina. ,,De kinderen die oververhit zijn, worden op dit moment verzorgd en de andere kinderen (dat zijn er heel veel) zitten rustig in het Indianenkamp spelletjes te doen en veel te drinken.” Volgens de organisatie is het niet nodig dat ouders langskomen. Er zijn verschillende kampen van kinderen uit het hele land op het terrein. Het is de eerste week dat er zomerkampen gehouden worden op het terrein. In totaal zouden er zo‘n 400 kinderen op het terrein verblijven. Deze week werden er nog waterspelletjes gedaan op het terrein om af te koelen.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.
 2. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.