Robert Yawn is 37 een kreeg al een oproep om zich te laten vaccineren tegen corona, terwijl hij geen medische indicatie heeft. Hij is alleen allergisch voor katten en honden.
Volledig scherm
PREMIUM
Robert Yawn is 37 een kreeg al een oproep om zich te laten vaccineren tegen corona, terwijl hij geen medische indicatie heeft. Hij is alleen allergisch voor katten en honden. © Marco Okhuizen

Totale willekeur bij uitnodiging coronaprik: gezonde mensen verrast, ernstig zieken teleurgesteld

De uitnodigingen voor coronavaccinaties op basis van een ‘medische indicatie’ lijken totaal willekeurig verstuurd te zijn. Sommige patiënten krijgen tot hun stomme verbazing een uitnodiging terwijl ze amper iets mankeren, terwijl anderen doodziek zijn en maar niets horen. Patiëntenorganisaties noemen de gang van zaken ‘absurd’ en willen dat ziekenhuizen bijspringen.  

  1. TERUGLEZEN | Lichte toename coronabesmettingen in NL; meer dan helft infecties Lissabon door Delta-variant
    coronavirus

    TERUGLEZEN | Lichte toename coronabe­smet­tin­gen in NL; meer dan helft infecties Lissabon door Del­ta-variant

    Het aantal nieuwe coronabesmettingen is afgelopen etmaal licht gestegen. Er zijn 735 nieuwe besmettingen vastgesteld, 33 meer dan gisteren. En in de regio Lissabon komt inmiddels meer dan de helft van de nieuwe corona-infecties voor rekening van de extra besmettelijke Delta-variant. De regering heeft daarom vrijdag een in- en uitreisverbod afgekondigd voor de stad, dat geldt gedurende de weekenden. Dit blog is nu afgesloten, het nieuwe vind je hier.