Farid Azarkan (Denk) en Geert Wilders (PVV) tijdens een debat over de moord op de Franse leraar Samuel Paty. Voor een man uit Rotterdam was het aanleiding een dreigmail naar Azarkan te sturen.
Volledig scherm
PREMIUM
Farid Azarkan (Denk) en Geert Wilders (PVV) tijdens een debat over de moord op de Franse leraar Samuel Paty. Voor een man uit Rotterdam was het aanleiding een dreigmail naar Azarkan te sturen. © ANP

Tientallen uren taakstraf voor vijf politici-bedreigers: ‘Rot op vieze NSB’er’

Het aantal Nederlanders dat een bedreiging aan een politicus met een veroordeling moet bekopen, neemt sterk toe. Woensdag waren opnieuw vijf mensen de klos. Vier van hen bedreigden politici online met de dood, een vijfde stuurde een injectienaald met zijn eigen bloed naar Geert Wilders.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.