Volledig scherm
De politie bij de Jumbo in Groesbeek vlak na de overval. © Persbureau Heitink

Tieners opgepakt voor overval op Jumbo Groesbeek met bijlen en mes

Twee Nijmegenaren van 16 en 18 jaar oud zijn vandaag aangehouden door de politie voor een overval op de Jumbo-supermarkt aan De Meent in Groesbeek. Die vond plaats op vrijdagavond 9 november.

De politie laat weten dat bij de arrestaties huiszoekingen zijn gedaan. Diverse spullen zijn in beslag genomen.

Bij de overval werd personeel van de Jumbo rond 21.00 uur gedwongen op de grond te gaan liggen. De daders, volgens de politie vier jonge mannen, gedroegen zich agressief richting de medewerkers en hadden bijlen en een mes bij zich. Verder waren ze gekleed in een soort van zwarte trainingspakken en hadden ze witte en zwarte maskers op, meldden bronnen.

Het onderzoek naar de overval is nog niet afgerond, zegt de politie. Die hoopt ook de twee andere verdachten nog te arresteren.

Andere overvallen

De overval vertoont gelijkenissen met andere overvallen in en rondom Nijmegen in dezelfde periode. In november werd in Lent ook supermarkt overvallen door vier gemaskerde daders. Zij dreven zeven personeelsleden onder bedreiging van messen en bijlen een koelcel in

Bij een overval op een Lidl in Nijmegen dreigden drie daders met messen. Personeel werd vastgebonden. Voor die overval zijn twee jonge mannen gearresteerd. In oktober werd de Jumbo in de Nijmeegse wijk Malvert nog overvallen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement