Volledig scherm
PREMIUM
Saskia Noort © ANP/AD Fotobewerking

‘Terwijl wij elkaar op sociale media aftroefden over de toedracht, stierf Roos in een tram’

column Saskia NoortSaskia Noort schrijft op deze plek wekelijks over nieuws dat haar raakt. De schrijfster heeft slapeloze nachten van de schietpartij in de Utrechtse tram.

Afgelopen maandag werd Roos het leven ontnomen door een man die het leven niet waard is. Op Facebook zag ik haar foto voorbijkomen. Een foto van een meisje zoals mijn dochter. Vrolijk, aan het begin van het volwassen bestaan, op weg naar een toekomst, om haar dromen te verwezenlijken. We kennen haar niet, maar we weten wie ze is. Een dochter, een zuster, een nicht, een vriendin, een collega, een meisje dat sport, of juist niet, dat uitgaat en verkering heeft, of geniet van de vrijheid. 

  1. Extra agenten de straat op wegens 112-storing

    Extra agenten de straat op wegens 112-sto­ring

    Veiligheidsregio’s in het land sturen extra agenten en ambulances de straat op vanwege de landelijke storing van het noodnummer 112. ,,Momenteel zijn alle agenten in dienst de wijk in gestuurd”, meldt de nationale politie. De Landelijke Eenheid zegt: ,,Alles wat we aan blauw hebben, sturen we naar buiten, de straat op, zodat ze zichtbaar zijn en aangesproken kunnen worden. We hebben weleens een gedeeltelijke 112-storing gehad, maar dit is veel meer.”