Henny de Haas, hier op archiefbeeld, had al langer de filosofie: het is niet de vraag óf je een keer digitaal wordt aangevallen maar wanneer.
Volledig scherm
PREMIUM
Henny de Haas, hier op archiefbeeld, had al langer de filosofie: het is niet de vraag óf je een keer digitaal wordt aangevallen maar wanneer. © MarieTherese Kierkels / Beeld W

Techneut slachtoffer van wereldwijde cyberaanval: ‘Dit is heel gehaaid’

Ook technisch dienstverlener Hoppenbrouwers is geraakt door de wereldwijde cyberaanval die op dit moment aan de gang is. Dankzij een uitstekende beveiliging wist het bedrijf met 1500 medewerkers de aanval vrijdagavond al op te merken. Inmiddels rijden werknemers af en aan om computers weer helemaal op te schonen.

  1. Huis dat Monique kocht van de koning ‘bestaat niet meer’ door pennenstreek ambtenaar: ‘Sorry’
    PREMIUM

    Huis dat Monique kocht van de koning ‘bestaat niet meer’ door pennen­streek ambtenaar: ‘Sorry’

    Doordat een ambtenaar een lijntje verkeerd trok, ‘bestond’ het huis dat Monique Nijhof van de koning kocht ineens niet meer. Er was een foutje gemaakt in het bestemmingsplan, ontdekte ze. Tot haar frustratie heeft de gemeente Epe dat foutje – met grote gevolgen – twee jaar later nog steeds niet rechtgezet. Slapeloze nachten heeft ze ervan gehad. „We zitten in een kafkaiaanse rollercoaster.”