Volledig scherm
Vanmiddag is opnieuw een tbs’er ontsnapt uit de Pompekliniek in Nijmegen © Paul Rapp

Tbs’er gaat er tijdens verlof in Nijmegen vandoor, man nog voortvluchtig

Vanmiddag heeft opnieuw een tbs’er die vastzit in de Pompekliniek in Nijmegen tijdens begeleid verlof de benen genomen. Even voor vier uur is een Burgernetmelding verstuurd, een uur later had die oproep nog niets opgeleverd.

De woordvoerder van het Landelijk Parket adviseert mensen om de voortvluchtige niet zelf te benaderen, maar contact te leggen met de politie. Waarvoor de man vastzit in de Pompekliniek is niet bekendgemaakt.

De blanke man zou op dit moment per fiets of te voet onderweg zijn. Het gaat om een man van 1.87 meter met fors postuur, donkerblond dun haar en een bril, spijkerbroek en zwarte jas. De man heeft mogelijk een rugzak bij zich.  

Recent namen ook al twee tbs’ers van de Pompekliniek de benen. Begin september ontsnapte een man via een raampje van de kliniek. Hij werd twee uur later opgepakt bij zijn vriendin in Groesbeek. Op 13 september ging een tbs’er er op de fiets vandoor. Ook hij was met begeleid verlof. Hij werd nog gezien in Gennep, maar werd later opgepakt op een camping in Zeeland.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nieuws over coronavirus en lerarenstaking in de Ochtend Show to go

    Nieuws over coronavi­rus en lerarensta­king in de Ochtend Show to go

    Het is de week van de lerarenstakingen. Komende donderdag en vrijdag leggen leraren door heel het land het werk neer, om te staken voor beter loon en een betere cao. Kim van Strien, zelf lerares Frans op een middelbare school en hoofdbestuurder van de Algemene Onderwijsbond, vindt ook dat er iets moet veranderen. Ze is daarom te gast in de Ochtend Show om te praten over het aanhoudende probleem waar veel leraren mee te maken hebben.