Een impressie van Ridouan Taghi. De 42-jarige Taghi wordt verdacht van betrokkenheid bij verschillende moorden.
Volledig scherm
Een impressie van Ridouan Taghi. De 42-jarige Taghi wordt verdacht van betrokkenheid bij verschillende moorden. © ANP

Taghi laat voor het eerst van zich horen: ‘In Dubai werd mij een pistool op het hoofd gezet’

Ridouan Taghi, lange tijd de meest gezochte crimineel van Nederland, heeft vanuit de zwaarbeveiligde gevangenis in Vught voor het eerst van zich laten horen. In een verklaring aan EenVandaag stelt de topcrimineel dat hij na zijn arrestatie in Dubai dagenlang zwaar is mishandeld en gemarteld. ‘Ik werd vastgehouden in een kamer met vrieskou en bewerkt met elektroshocks.’

 1. Een snerpende fluittoon in zijn hoofd vernietigt het leven van Reinier (49), hij wil euthanasie
  PREMIUM

  Een snerpende fluittoon in zijn hoofd vernietigt het leven van Reinier (49), hij wil euthanasie

  ALMELO - Het openingslied voor zijn crematie heeft hij al uitgekozen: ‘Het is nooit stil in mijn hoofd’ van Frank Boeijen. Het zal de laatste noodkreet zijn van Reinier van den Berg (49) uit Almelo. Een snerpende fluittoon in zijn hoofd vernietigt al twee jaar zijn leven. Een verzoek om euthanasie ligt sinds mei bij de Levenseindekliniek. „Als stilte niet meer bestaat, houdt alles op.”
 2. Bruls: Keuze tussen korte, hevige lockdown of lange winter vol stevige maatregelen
  PREMIUM

  Bruls: Keuze tussen korte, hevige lockdown of lange winter vol stevige maatrege­len

  Het kabinet praat vandaag opnieuw over de aanpak van het coronavirus. Ook RIVM-baas Jaap van Dissel, directeur Kim Putters van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad schuiven aan. Volgens Bruls bekijkt het kabinet of het de hele winter door strenge coronamaatregelen wil houden of gedurende enkele weken een harde lockdown in wil stellen.