Eric van der Burg, staatssecretaris van Asiel en Migratie, staat de pers te woord op het Binnenhof voorafgaand aan de wekelijkse ministerraad.
Volledig scherm
PREMIUM
Eric van der Burg, staatssecretaris van Asiel en Migratie, staat de pers te woord op het Binnenhof voorafgaand aan de wekelijkse ministerraad. © ANP

Syrische moeder wint zaak tegen ‘absoluut kulbeleid’: ‘Elke jurist zag dit aankomen’

Het kabinet moet het nareizen van familieleden van asielzoekers weer mogelijk maken om een reeks aan ‘onnodige’ rechtszaken te voorkomen. Dat adviseren advocaten nu de voorzieningenrechter oordeelt dat de omstreden nareismaatregel - zoals verwacht - geen wettelijke basis kent. ,,Als de staatssecretaris zijn fout niet toegeeft, gaat dit de overheid veel tijd en geld kosten.”

  1. Beloning van 30.000 euro voor gouden tip die leidt tot aanhouding  levensgevaarlijke ‘Lucky’

    Beloning van 30.000 euro voor gouden tip die leidt tot aanhouding levensge­vaar­lij­ke ‘Lucky’

    Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 30.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van voortvluchtige levensgevaarlijke Minh Nghia Vuong (49), die zaterdag op klaarlichte dag zijn ex (38) en voormalig schoonmoeder (66) neerschoot voor het oog van velen getuigen op een volle parkeerplaats voor een winkelcentrum in Zwijndrecht. De moeder overleed ter plekke, de dochter vecht nog voor haar leven in het ziekenhuis. Vuong wordt sinds gisteren officieel verdacht van moord.