Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Supermarkt betrapt dief die 15.000 flessen champagne, wijn, port en sherry stal

Maar liefst 15.000 flessen drank stal een 41-jarige man afgelopen maanden bij één en dezelfde supermarktketen. De ‘keurig geklede drankdief’ zonder vaste woon- of verblijfplaats sloeg meerdere keren per dag toe. Naast de 41-jarige verdachte is ook een 31-jarige man uit Uden aangehouden op verdenking van heling.

De dief liep eind november tegen de lamp nadat een supermarkt in Ermelo aangifte deed van een drankroof. Daar bleek 1200 euro aan port te zijn gestolen. Dat komt neer op zo’n 150 flessen. Een week na de aangifte kon de man op heterdaad worden betrapt. 

Uit politieonderzoek bleek dat de 15.000 flessen werden weggeroofd bij verschillende filialen van dezelfde supermarktketen. De dief had een dure dranksmaak. Vooral champagne, wijnen, port en sherry werden gestolen. 

Meerdere keren per dag

Volgens een politiewoordvoerder ging de dief geslepen te werk. ,,Elke keer was het dezelfde supermarktketen waar hij toesloeg. De filialen lagen verspreid over een groot gebied.” De politie vroeg beelden op van de periode dat de flessen ontvreemd zouden zijn en kwam zo terecht bij de dader.

Hij ging altijd netjes gekleed op pad, soms meerdere keren per dag bij het hetzelfde filiaal. Welke supermarktketen slachtoffer is geworden van deze drankdief is niet bekend.

De verdachte en zijn helende handlanger zitten nog vast en moeten zich binnenkort verantwoorden in de rechtbank.