Student die ROC op stelten zette met nepwapen ‘was bezig met schoolopdracht’

videoHet bleek een gigantisch misverstand. Terwijl de politie gisteren in de veronderstelling verkeerde dat op het ROC in Nijmegen een schietpartij dreigde, bleek in werkelijkheid dat leerlingen scenes uit het populaire computerspel Grand Theft Auto naspeelden. Volgens de studenten ging het om een schoolopdracht. Iets wat de school met klem tegenspreekt. De politie meldt op haar beurt dat de 25-jarige jongeman die werd aangehouden erg veel geluk heeft gehad.

Het liep allemaal met een sisser af, maar voor hetzelfde geld waren er wél schoten gelost. De politie heeft geen goed woord over voor de 25-jarige Nijmegenaar, die door de gangen van het schoolgebouw van het ROC aan de Heijendaalseweg rende en met een nepvuurwapen in zijn hand. 

De man is inmiddels op vrije voeten, maar werd door het ROC wel voor één dag geschorst. ,,In deze tijd zou je, zeker als volwassene, beter moeten weten dan met een nepwapen door een school te lopen’’, zegt politieagent Sander Hoed één dag na het voorval. ,,Dat maakt mij behoorlijk pissig.’’

Quote

Je zou in deze tijd beter moeten weten dan met een nepwapen door een school te lopen

Politieagent Sander Hoed

Hoed maakt deel uit van de groep agenten die gistermiddag via een zij-ingang het Technovium betrad, het schoolgebouw waar de media- en techniekopleidingen van het ROC zitten gehuisvest. Kort daarvoor kwam bij de meldkamer een zorgelijk bericht binnen: een jongeman zou in het ROC-gebouw zwaaien met een vuurwapen.

Tekst gaat verder onder de foto.

De student speelde een game na
Volledig scherm
De student speelde een game na © Videostill
Quote

Stel dat de jongen een gekke beweging had gemaakt. Dan hadden de collega’s wellicht zo kunnen schieten

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement