Volledig scherm
Stemlokaal in het Stadhuis van Apeldoorn. Bordje stembureau. Foto Rob Voss © Rob Voss

Stembureau Heerhugowaard sluit na overlast dronken jongeren

Het stembureau bij het NS-station van Heerhugowaard is om 18.00 uur gesloten. Een groep jongeren veroorzaakte zoveel overlast dat de gemeente de veiligheid van de medewerkers 'niet meer kan waarborgen'. Dat meldt de gemeente Heerhugowaard op Twitter. 

,,Ze staan dan met velen op het perron en hebben veel drank op", aldus een woordvoerder van de gemeente tegen NH Nieuws. ,,Ze begonnen bijvoorbeeld massaal op het stembureau te slaan. Daarop gaven de medewerkers aan zich niet meer veilig te voelen."

Volledig scherm
De jongeren zouden bezoekers van het Paasvee-evenement in Schagen zijn geweest. © Koen Suyk

De woordvoerder zegt  dat de overlast van jongeren komt die van en naar de Paasvee-festiviteiten in Schagen reizen. Dat is een evenement waarbij vee in het centrum van het Noord-Hollandse dorp tentoon wordt gesteld. Daarnaast is er een kleindierenshow, een mechanisatiebeurs en vinden er festiviteiten plaats.

De eigenaar van een snackbar in de buurt van het station kreeg niks mee van het incident, maar weet wel dat dronken bezoekers van het Paasvee regelmatig voor overlast zorgen. ,,Ik gooi mijn snackbar zo dicht, ik wil ze niet meer binnen hebben. Er is altijd veel overlast. En nu waren de regels zelfs nog aangepast: ze mogen pas vanaf 2 uur 's middags drinken. Eerst was dat de hele dag."

De inwoners van Heerhugowaard kunnen nog uit 26 andere locaties kiezen om hun stem uit te brengen.

Gemeente Heerhugowaard on Twitter

Het stembureau bij het NS-station in HHW is om 18.00 uur gesloten in overleg met de burgemeester vanwege groepen jongeren die voor zoveel overlast zorgden dat de veiligheid van medewerkers van het stembureau niet langer kon worden gewaarborgd.