Volledig scherm
Robert Baljeu (uiterst links) tijdens de installatie als Statenlid van Noord-Holland © ANP

Statenlid FVD met ruzie uit fractie in Noord-Holland

Het Noord-Hollandse Statenlid Robert Baljeu van Forum voor Democratie is uit de fractie gezet. Dat bevestigt een woordvoerder van de Provinciale Staten van Noord-Holland naar aanleiding van een bericht in NRC Handelsblad.

Volgens de zegsman heeft de fractievoorzitter in Noord-Holland, Johan Dessing, in een mail laten weten dat Baljeu geen deel meer uitmaakt van de fractie.

De vertrouwensbreuk zou volgens NRC te maken hebben met het conflict in de top van de partij tussen partijleider Thierry Baudet en Henk Otten. Vorige maand stapte Otten op als bestuurslid van Forum voor Democratie. Zijn positie was onhoudbaar geworden toen bekend werd dat Otten als penningmeester tienduizenden euro’s uit de partijkas op zijn eigen rekening had gestort. De 49-jarige Baljeu is een vertrouweling van Otten, aldus de krant. 

Baljeu staat als vijftiende op de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer.

  1. Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpartij in Amsterdam
    PREMIUM
    TELEFOONOPNAME OOGGETUIGE

    Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpar­tij in Amsterdam

    Een middagje lunchen in Amsterdam is vanmiddag voor de 37-jarige Mohammed uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie. Een onbekende man opende naast hem het vuur op een Servische pizzeriabaas en veroorzaakte daarmee een enorme chaos op het overvolle Hugo de Grootplein. Mohammed dacht aanvankelijk aan een aanslag. ,,Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel paniek gezien.”