Volledig scherm
PREMIUM
Ook op de Nederlandse ambassade in Berlijn wordt het Koningsdagfeest gesponsord (archieffoto) © Hollandse Hoogte / Erik-Jan Ouwerkerk

‘Sponsoren van ambassade-feestjes op Koningsdag lijkt op vriendjespolitiek’

Niet alleen in Nederland wordt Koningsdag uitbundig gevierd: op de ongeveer 140 Nederlandse ambassades en consulaten in de wereld is de verjaardag van onze koning hét feest van het jaar. In veel landen zijn alle Nederlanders ter plaatse welkom voor een avond gratis eten, drinken en vertier.

Koningsdag 2018 in Nairobi. Op het podium speelt een Keniaanse band, een aantal muzikanten heeft een oranje Unoxmuts op. De tent in de tuin van de Nederlandse ambassade puilt uit, er zijn duizend gasten. De hele avond worden nieuwe snacks aangevoerd: blokjes Goudse kaas, haring, saté, versgebakken frites. De drank vloeit onbeperkt: wijn, Heineken, Bavaria, blikjes speciaalbier. 

  1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

    Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

    Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-Songfestival fans hoor!”