De tijd begint te dringen voor de weesottertjes die afgelopen zondag hun moeder verloren op de N337 bij Dedemsvaart. Afbeelding ter illustratie.
Volledig scherm
De tijd begint te dringen voor de weesottertjes die afgelopen zondag hun moeder verloren op de N337 bij Dedemsvaart. Afbeelding ter illustratie. © COR DE KOCK

Spoedzoektocht naar weesottertjes: ‘We hebben maar tot morgen’

In de natuurgebieden rond het Overijsselse Dedemsvaart is sinds gisteren een grootscheepse zoektocht gaande. Er wordt niet gespeurd naar een vermist persoon, maar een stel babyotters. Hun moeder overleed op de N377 en zonder haar is de kans op overleving klein. ,,Ze houden het misschien twee dagen vol.”

  1. Prominente milieueconoom haalt uit naar Hitteplan RIVM: 'Dit is toch niet te geloven’
    airco-advies

    Prominente milieueco­noom haalt uit naar Hitteplan RIVM: 'Dit is toch niet te geloven’

    De gepromoveerde milieueconoom Jetske Bouma vindt het ‘onthutsend’ dat in het Nationaal Hitteplan wordt geadviseerd om bij deze huidige temperaturen de airco aan te zetten. In een bericht op LinkedIn schrijft de wetenschappelijk onderzoeker de frustratie van zich af. ,,Heel Europa is bezig om ervoor te zorgen dat mensen géén airconditioner kopen, maar in Nederland doen we vrolijk of er niets aan de hand is.”