DOSTG.
Volledig scherm
DOSTG. © videostill

Schrijver Anton Slotboom en puberexpert Marina van der Wal in Ochtend Show to go

Het boek De zin van het leven ben je zelf, over het compromisloze bestaan van de pas overleden Jules Deelder, verschijnt morgen. Journalist Anton Slotboom werkte aan de biografie en kon het boek net afronden toen Deelder overleed. Slotboom vertelt in De Ochtend Show to go wat de rasechte Rotterdammer voor hem heeft betekend en hoe de interviews met hem waren. Ook geeft hij een klein inkijkje in de rol van drugs in Deelders leven en de lessen die hij van hem heeft geleerd.

Burgemeesters in de gemeenten Nissewaard en Ridderkerk willen dat er een landelijk verbod komt op het dragen van messen door minderjarigen. In hun gebied waren de afgelopen maanden steekincidenten, waarbij jongeren betrokken waren. Puberexpert Marina van der Wal maakt zich ook zorgen om deze trend. Van der Wal is te gast om hierover te praten en ze geeft vanuit haar eigen ervaring tips aan ouders hoe hiermee om te gaan.

Verder komt de Champions League morgen uit zijn winterslaap en opvallend is dat bij iedere wedstrijd nu wel één of meerdere Nederlandse spelers zijn betrokken. Maarten Wijffels, verslaggever bij AD-Sportwereld, vertelt wie we in de knock-out fase allemaal kunnen bewonderen. De Ochtend Show to go is iedere werkdag te zien van 07.30 tot 09.30 uur op de website en in de app. De show van dinsdag wordt gepresenteerd door Hila Noorzai.

Volg De Ochtend show to go op InstagramTwitter en Facebook.

Bekijk hieronder de laatste fragmenten uit de show:

Als je liever luistert naar de podcast kan dat ook via Spotify of iTunes.

  1. Aantal coronapatiënten op ic met 24 gestegen, maatregelen ‘langer nodig’

    Aantal coronapa­tiën­ten op ic met 24 gestegen, maatrege­len ‘langer nodig’

    De groei van het aantal bezette IC-bedden gaat langzamer dan verwacht. Daarmee wordt het waarschijnlijker dat er op de piek van het aantal coronapatiënten in Nederland voldoende IC-bedden beschikbaar zijn. Consequentie van een rustigere stijging is ook dat het langer duurt voordat het virus onder controle is en dat maatregelen langer van kracht moeten zijn om een nieuwe piek te voorkomen. Dat zegt Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.