Volledig scherm
Beeld van de huldiging van Ajax op het Museumplein in 2011. © anp

Scholen verplaatsen eindexamens vanwege huldiging Ajax

Eindexamenkandidaten van drie Amsterdamse scholen moeten morgen hun examens ergens anders maken. De scholen liggen in het buurt van het Museumplein waar 's middags het kampioensfeest van Ajax wordt gevierd.

,,Het Sweelinck College, het Montessori Lyceum Amsterdam en het Barlaeus Gymnasium laten hun examenkandidaten uitwijken naar een andere locatie’’, meldt  het LAKS (Landelijk Aktie Komitee Scholieren). Dat doen de scholen omdat de omgeving van het Museumplein morgen moeilijk bereikbaar zal zijn én vanwege mogelijke geluidsoverlast.

De huldiging van Ajax begint om 16.00 uur, het laatste eindexamen (havo Nederlands) duurt van 13.30 tot 16.30 uur. Het LAKS roept ook andere Amsterdamse scholen op goed na te denken of hun eindexamenkandidaten geen last zullen hebben van de duizenden feestvierende Ajacieden.

Er zijn de afgelopen dagen 90.000 klachten over de examens binnengekomen bij het LAKS. Tot nu toe gingen de meeste klachten over het eindexamen wiskunde A voor de havo, zegt woordvoerster Bibi Reiniers.  ,,Woensdag was een vrij normale dag, geen examens of situaties waar extreem veel klachten over binnen zijn gekomen.’’ De meest opvallende klacht? ,,Een meisje dat erover klaagde dat er precies voor het raam van het examenlokaal iemand heel hard I will always love you van Whitney Houston ging staan zingen.’’

De huldiging is morgen live te volgen op onze site en in onze app:

  1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

    Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

    Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-Songfestival fans hoor!”