Volledig scherm
© ANP

Schietbanen politie 'onveilig': 'Kogel afgeketst op gehoorbeschermer agent'

Politiebond ACP maakt zich ernstig zorgen over de veiligheid op diverse schietbanen. Zo heeft de bond gehoord dat op de schietbaan van de politie in het Limburgse Sevenum onlangs een kogel is afgeketst en tegen de gehoorbescherming van een agent aan is gekomen. 

In Den Bosch en Kerkrade zijn bovendien schietbanen afgekeurd wegens problemen, aldus de ACP. Volgens de bond heeft de politieleiding die problemen nauwelijks toegelicht.

In Sevenum zijn twee van de drie banen na 'onderhoud en controle' weer geopend, citeert de ACP een bericht op het intranet van de politie. Maar de vakbond mist informatie over hoe precies is vastgesteld dat die banen weer veilig te gebruiken zijn. ,,Als ACP vinden we dat collega's wel recht hebben op die informatie. Tenslotte gaat het om hun veiligheid.''

De baan in Den Bosch zou nog steeds dicht zijn wegens tekortschietende kwaliteit en capaciteit. De ACP heeft opheldering gevraagd aan de korpsleiding van de Nationale Politie.

Incident

Over het incident in Sevenum zegt de ACP dat de kogel is afgeketst op het hard geworden zand van de kogelvanger op de baan. De toplaag van dat zand wordt weliswaar regelmatig omgewoeld, maar dat zou niet diep genoeg zijn gebeurd. Politiemensen zouden een teamchef hebben gewaarschuwd voor de risico's. ,,Met dat advies lijkt niets te zijn gedaan.''