Dirk Scheringa
Volledig scherm
Dirk Scheringa © ANP

Scheringa ‘schrikt zich hoedje’ na instorten dak AZ

Dirk Scheringa is zich ‘een hoedje geschrokken’ van het instorten van een deel van het dak van het AZ-stadion. De oud-voorzitter van de club tast nog in het duister over de oorzaak van het incident. Hij benadrukt dat het nu zaak is om goed te kijken wat er mis is gegaan.

,,Ik weet niet precies wat er is ingestort, ik sta op een verjaardagsfeestje. Maar je schrikt je een hoedje. Gelukkig was er geen wedstrijd en waren er geen mensen bij betrokken‘’, aldus een hoorbaar geschrokken Scheringa.

Scheringa geeft aan dat er op dit moment heftige windstoten zijn in de omgeving van het stadion. ,,De wind is enorm sterk. Bomen worden uit de grond getrokken. Maar je gaat er wel vanuit dat het allemaal stormvast is, dat het stadion een storm kan weerstaan. Ik ben erg geschrokken.’’

Inspectie

Volgens de oud-voorzitter is het nu zaak om maatregelen te nemen. ,, Het hele stadion moet geïnspecteerd worden. Je weet niet of het op nog meer plekken fout kan gaan. Ik heb al wel foto’s gezien en het lijkt er op dat het op een deel zit waar een heel pakket zonnepanelen op ligt. Maar ik neem toch aan dat het allemaal doorgerekend is en dat het voldoende geïnspecteerd is. Nu is het zaak om alles grondig te testen.’’

  1. ‘Snelle pc zonder coronavirus’: Marktplaats grijpt in bij ‘smakeloze’ advertenties

    ‘Snelle pc zonder coronavi­rus’: Markt­plaats grijpt in bij ‘smakeloze’ adverten­ties

    Marktplaats heeft de handen vol aan particuliere verkopers en bedrijven die de naam van het coronavirus misbruiken om meer aandacht te krijgen voor hun advertenties. Op de koop-en verkoopsite wemelt het van de advertenties waarin volgens Marktplaats op een ‘smakeloze manier’ een link wordt gelegd met het coronavirus. ,,Wij gaan hier met onze experts kritisch naar kijken”, meldt een woordvoerder aan deze nieuwssite.