Het landschap kleurt wit, vrijdagochtend 9 december, nadat er in de nacht vorst aan de grond is geweest.
Volledig scherm
Het landschap kleurt wit, vrijdagochtend 9 december, nadat er in de nacht vorst aan de grond is geweest. © ANP / Jeffrey Groeneweg

Schaatsweer in aantocht: al eerste lokale ijsdag, tot en met eind volgende week behoorlijk koud

Er is schaatsweer in aantocht. De komende tijd wordt het aanzienlijk kouder, met nachtvorst. Ook neemt de kans op een ijsdag komende week toe. Dat is een dag waarop de temperatuur het gehele etmaal onder nul blijft. IJsbanen kunnen open, en mogelijk kan er ook op ondiep natuurijs worden geschaatst.

 1. Helma geeft zich bloot in boek over borstkanker: ‘Ik stond in mijn slip voor de camera en moest lachen’
  PREMIUM

  Helma geeft zich bloot in boek over borstkan­ker: ‘Ik stond in mijn slip voor de camera en moest lachen’

  Dertien shoots en bijna 1200 foto's. Helma Havinga (45) stond meestal áchter de camera wanneer een foto gemaakt werd, maar toen ze de vernietigende diagnose borstkanker kreeg, veranderde dat. Twee jaar lang focuste ze op haar herstel, dat werd vastgelegd door goede vriendin en fotografe Anneke Davids. Zaterdag, op Wereldkankerdag, verscheen hun boek: Je tiet of je leven.
 2. ‘Gewetenloze’ Fouad vermoordde Mientje en Mientje: ‘Hij heeft alles kapotgemaakt’
  PREMIUM
  20 jaar terug

  ‘Gewetenlo­ze’ Fouad vermoordde Mientje en Mientje: ‘Hij heeft alles kapotge­maakt’

  Fouad is de liefde van zijn leven, denkt René Aarts. Onbedoeld haalt hij de moordenaar van zijn moeder binnen de familie. Op 7 februari 2003 vermoordt Fouad op beestachtige wijze de overbuurvrouwen Mientje Aarts (69) en Mientje Bartelen (75) in een arbeiderswoninkje in Nijmegen. Wat bezielde hem? Hoe liep het af? En hoe gaat het met de nabestaanden, twintig jaar na dato?