De Duitse springruiter Harm Lahde bracht Oak Groves Heartfelt uit op internationale grand-prixwedstrijden voordat ze fokmerrie werd.
Volledig scherm
De Duitse springruiter Harm Lahde bracht Oak Groves Heartfelt uit op internationale grand-prixwedstrijden voordat ze fokmerrie werd. © Getty Images

Ruzie over zes ingevroren embryo's van topspringpaard en ‘beste hengst ter wereld’

Ze liggen ingevroren en veilig opgeborgen bij de paardenkliniek van de universiteit Utrecht: 6 embryo's die in potentie kunnen uitgroeien tot springpaarden van internationaal grand-prixniveau. Maar wie is wettelijk gezien eigenlijk de eigenaar? Twee ruziënde handelaren in paardenembryo's vechten gooiend met modder hun conflict daarover uit via de rechter.  De inzet is hoog, want een bevruchte eicel is zomaar 20.000 euro waard. 

  1. LIVE | Onderzoek naar uitspraken Bolsonaro over vaccins en aids, honderden mensen helpen met boosterprik
    Coronavirus

    LIVE | Onderzoek naar uitspraken Bolsonaro over vaccins en aids, honderden mensen helpen met booster­prik

    Meer dan 1500 mensen hebben zich op vrijdagavond aangemeld om te helpen prikken tijdens de boostercampagne. Om verdere verspreiding van de omikronvariant tegen te gaan, verlengt het kabinet de ‘vliegverboden’ voor zuidelijk Afrikaanse landen tot en met 15 december. Vandaag werd bekend dat nog dertig mensen in Europa de nieuwe variant opliepen. Volg het laatste coronanieuws in ons liveblog. Lees hier ons laatste liveblog terug.