Corona en slaapperikelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Corona en slaapperikelen. © Thinkstock

Rutte slaapt 7,5 uur per nacht, met deze tips lukt jou dat ook

De coronacrisis zorgt voor onrust, ook in het hoofd. En we weten: wie piekert, slaapt slechter en wie slecht slaapt, ervaart meer stress. Hoe kunnen we de schade beperken?

,,Zorg dat u 7,5 uur slaap pakt’’, adviseerde premier Mark Rutte in zijn wekelijkse persconferentie. ,,Goed dat Rutte het belang van slaap zo expliciet benoemt’’, zegt slaapspecialist Taco Bos. ,,Slecht slapen is de belangrijkste risicofactor voor het ontwikkelen van depressies, en om overeind te blijven is het juist nu ontzettend belangrijk om slaap prioriteit te geven.’’

  1. Politieman die levensgevaarlijke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven

    Politieman die levensge­vaar­lij­ke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven

    22 september 1977. Een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van de Nederlandse politie. De voortvluchtige en gevreesde Duitse RAF-terrorist Knut Folkerts schiet in Utrecht een rechercheur dood en verwondt een tweede agent levensgevaarlijk. Een politieman die buiten post, gaat achter de vluchtende schutter aan. Het is de Nuenense Flip Raap, lid van het Brabantse observatieteam dat bij de aanhouding assisteert.
  2. LIVE | 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven, theaters openen 1 juni met voorstellingen voor klein publiek

    LIVE | 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven, theaters openen 1 juni met voorstel­lin­gen voor klein publiek

    De schulden van luchtvaartmaatschappijen lopen dit jaar naar verwachting op met 120 miljard dollar door de coronacrisis. Dat verwacht de internationale belangenvereniging voor de luchtvaart IATA. In Europa hebben vliegmaatschappijen voor 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het oude blog terug.