Volledig scherm
De man wilde beschonken aan een vrachtvliegtuig gaan sleutelen. © Shutterstock

Russische vliegtuigmonteur dronken gepakt op vliegveld Maastricht

Op het vliegveld van Maastricht is zaterdag een dronken vliegtuigmonteur opgepakt. De 40-jarige Rus wilde in beschonken toestand aan een aldaar geparkeerd vrachtvliegtuig sleutelen.

De marechaussee besloot de man, die zich 's ochtends op Maastricht Aachen Airport meldde, te laten blazen omdat hij naar alcohol rook, weet nieuwssite 1Limburg. Uit de blaastest bleek dat hij inderdaad te veel had gedronken en werd aangehouden. Hij kreeg, na tussenkomst van de luchtvaartpolitie, een schikkingsvoorstel van 2300 euro. De Rus zou het bedrag hebben betaald.

Het vliegveld van Maastricht laat weten dat de beveiligers van de luchthaven argwaan kregen toen de man door de beveiliging ging. Ze roken een alcohollucht en waarschuwden de marechaussee. Die liet de man blazen. Daaruit bleek dat hij te veel had gedronken. De man werkte als monteur op het vrachtvliegtuig. Het was zijn taak om deuren te openen en instellingen voor bijvoorbeeld brandstof te controleren.

  1. Johan Jansen hoort er eigenlijk niet meer te zijn: ‘ik ben de nul procent’

Johan Jansen reist door zijn ongeneeslijke ziekte de wereld over ‘het opende mijn ogen’

Johan Jansen leeft al jaren in de strafschoppenfase van zijn leven: ‘ik heb geluk gehad’

Nul procent van de mensen met beenmergfibrose is er nog na 25 jaar, behalve Johan
    PREMIUM
    Ik heb geleefd

    Johan Jansen hoort er eigenlijk niet meer te zijn: ‘ik ben de nul procent’ Johan Jansen reist door zijn ongenees­lij­ke ziekte de wereld over ‘het opende mijn ogen’ Johan Jansen leeft al jaren in de strafschop­pen­fa­se van zijn leven: ‘ik heb geluk gehad’ Nul procent van de mensen met beenmergfi­bro­se is er nog na 25 jaar, behalve Johan

    Annemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert.Johan Jansen (76) vergelijkt zijn leven met een voetbalwedstrijd. De verlenging heeft hij al lang uitgespeeld, nu zit hij in de strafschoppenfase. Jansen wil graag zijn verhaal vertellen, omdat hij een boodschap heeft. ‘Als ik straks dood ben, moeten de mensen echt niet met lange gezichten naar mijn begrafenis komen’