Volledig scherm
PREMIUM
© privefoto

René (31) accepteerde kanker: ‘Maar niet dat ik het van een ander heb gehad’

In de rubriek Wieg tot Graf vertellen we het verhaal achter een familiebericht. Deze keer het levensverhaal van René Ruizendaal uit Spakenburg. De dertiger overleed aan kanker uit een donorlever. 

René had problemen had met zijn lever. De gang van zijn galwegen tussen zijn lever en galblaas was niet ontwikkeld. René, de jongste uit een Spakenburgs gezin van vijf kinderen, verbleef de eerste acht maanden van zijn leven in het ziekenhuis. Medici verwijderden de galgang en zeiden na de zware operatie dat René voor zijn dertigste hoogstwaarschijnlijk een levertransplantatie moest ondergaan. Zijn lever moest te hard werken.

  1. Angela de Jong vertelt over haar probleem met het K-woord op tv in De Ochtend Show to go

    Angela de Jong vertelt over haar probleem met het K-woord op tv in De Ochtend Show to go

    Verslaggever Cyril Rosman is morgen te gast in De Ochtend Show to go om te praten over de IS-vrouwen die willen terugkeren naar Nederland. We spreken hierover ook met onderzoeksjournalist Nikki Sterkenburg. We gaan weer tv kijken met Angela de Jong en we bespreken de Comedy Central Roast, waar Ali B dit jaar in het middelpunt staat. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.