Volledig scherm
Anja Schaap wordt sinds woensdag 29 mei vermist. © Politie

Politie zoekt dringend beelden voor onderzoek vermiste Anja

De politie is naarstig op zoek naar camerabeelden en informatie die kunnen helpen in de zoektocht naar de 33-jarige Anja Schaap uit Katwijk. Eventuele beelden kunnen volgens de recherche helpen ‘de tijdspanne te verkleinen’ waarin de vermissing van de vrouw plaatsvond.

Zaterdag is opnieuw de hele dag met man en macht naar de vrouw gezocht in Katwijk. Met ruim zestig mensen is de omgeving waar ze gelopen kan hebben minutieus uitgekamd. Aan die zoektocht deden agenten, familie en vrienden, vrijwilligers en het zogeheten veteranensearchteam mee. De zoektocht had zaterdagavond, niets opgeleverd, aldus de politie die van een "urgente vermissing" spreekt.

De politie hoopt nu met camerabeelden een beter beeld te krijgen en “de tijdspanne te verkleinen” waarin de vrouw zoek raakte. De vrouw verliet in de nacht van dinsdag op woensdag om ongeveer 01.00 uur café In den Blauwen Bock aan de Badstraat, op een steenworp van het strand, en daarna verdween ze totaal van de radar. Ze kwam nooit thuis aan. Vrijdag werd op een weg tussen het café en haar huis haar tas met al haar bezittingen in een sloot gevonden.

Beter beeld

Wat er is gebeurd is nog onduidelijk. Een woordvoerder van de politie noemt het op zijn minst ,,bijzonder dat ze op weg was naar haar woning, maar daar nooit is aangekomen en dat halverwege haar tas in het water wordt gevonden met al haar bezittingen erin”.