Volledig scherm
PREMIUM
De politie drijft Pegida-voorman Edwin Wagensveld en zijn mede Pegida aanhangers bij elkaar op de Hoofdstraat in Apeldoorn en begeleid ze naar de Kalverstraat waar uiteindelijk iedereen aangehouden wordt © Pim Velthuizen

Politie tevreden na ‘mega-operatie’ rond Sint-intocht

De politie heeft de beveiliging van de Sinterklaasintochten dit jaar maandenlang voorbereid. Mede daardoor bleven grote ongeregeldheden uit. Dat zegt politiechef Willem Woelders in gesprek met deze site. ,,Het lukt ons steeds beter de komst van Sint Nicolaas in goede banen te leiden.”

,,Tot nu toe kunnen we tevreden zijn”, zegt Woelders, plaatsvervangend politiechef van de landelijke eenheid en één van de hoogste politiemensen van het land. ,,Uitgangspunt was een mooi en veilig feest, maar ook dat demonstranten van beide kanten hun mening konden uiten. Over de hele linie is dat aardig gelukt.” Hoewel de sfeer op diverse plekken grimmig was, bleven confrontaties en ongeregeldheden uit, in tegenstelling tot bijvoorbeeld vorig jaar. 

  1. Vakantie in knel door boze boeren: reizigers Eindhoven Airport missen vlucht
    update

    Vakantie in knel door boze boeren: reizigers Eindhoven Airport missen vlucht

    Door het grootschalige tractorprotest bij Eindhoven Airport hebben enkele passagiers hun vlucht moeten missen. Dat laat een woordvoerder van de luchthaven weten. Honderden boze boeren trokken vanmiddag onverwacht naar Eindhoven Airport met als doel de luchthaven te bezetten. Uiteindelijk mochten ze van de politie één rondje over het terrein rijden. De afspraak was dat ze daarna weer naar huis zouden gaan. Aan dat verzoek gaven ze gehoor.