Volledig scherm
© Dennis Brandsma Phtography

Politie schiet persoon dood die met vuurwapen rondliep bij Nederlandsche Bank

UpdateDe politie heeft vanavond een persoon doodgeschoten die op het Westeinde in Amsterdam, vlak achter De Nederlandsche Bank, met een vuurwapen over straat liep. Er is ook een omstander gewond geraakt, meldt de politie.

Het incident gebeurde rond 19.30 uur, nadat de politie een melding had gekregen over een persoon met een vuurwapen. Toen de politie arriveerde, kwam die persoon met het wapen op de agenten af. Daarop opende de politie het vuur; omstanders zeggen zeker 20 schoten te hebben gehoord. De persoon bezweek ter plaatse aan de verwondingen.

Naar aanleiding van het incident is de omgeving zeer ruim afgezet; meerdere trams rijden om. Een getuige zegt tegen AT5 dat er ongeveer veertig agenten ter plaatse waren en zo’n twintig tot dertig politieauto’s. ,,Zelfs gepantserde voertuigen, van die SUV’s met blauwe lampen erop. De hele straat was afgezet en ook er tegenover is alles afgezet’’, aldus de getuige.

  1. Verkrachting en aanslag mogelijk tegelijk behandeld in zaak tegen Gökmen Tanis

    Verkrach­ting en aanslag mogelijk tegelijk behandeld in zaak tegen Gökmen Tanis

    Het OM overweegt de verkrachtingszaak waarin Gökmen Tanis verdachte is samen te voegen en gelijktijdig te behandelen met de behandeling van de tramaanslag. Dat zegt het OM in reactie op vragen van deze nieuwssite. ,,Een beslissing daarover is nog niet genomen,” aldus het OM. Tanis moet op 1 juli voor het eerst voor de rechter komen vanwege de aanslag op de tram. Twee weken later is de verkrachtingszaak gepland.