Verdachten en slachtoffers aangehouden na schietpartij Etten-Leur

video/updateNa twee schietpartijen in Etten-Leur afgelopen nacht zijn vier mensen aangehouden, onder wie twee slachtoffers. De schietpartijen vonden plaats op De Havik en Putter, hemelsbreed zo'n 750 meter uit elkaar. Een van de slachtoffers is er ernstig aan toe.

De eerste melding kwam om 03.45 uur binnen bij de politie van iemand die zei dat hij neergeschoten was aan de Havik. Meteen daarna kwam nog een melding binnen van een schietpartij, maar dan aan de Putter in dezelfde plaats.

Er leek even verwarring te zijn bij de melders over het adres, maar al snel bleek dat er echt op twee verschillende adressen een gewond persoon in huis lag. Ze hadden beiden verwondingen die duiden op een schotwond.

De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. De politie meldt dat beiden nog aanspreekbaar waren toen ze werden gevonden. Een van hen is er ernstig aan toe.

Aanhoudingen

In het huis aan de Putter trof de politie naast het 30-jarige slachtoffer nog twee mensen aan. Ze vertelden een onsamenhangend verhaal over de toedracht en zijn daarom samen aangehouden. Het 35-jarige slachtoffer op de Havik is ook aangehouden.

De politie onderzoekt het verband tussen de schietpartijen en heeft de hele ochtend sporenonderzoek verricht bij de twee huizen. 

Volledig scherm
Politie aan de Putter in Etten-Leur. © Cobine van der Louw
Volledig scherm
Er wordt onderzoek gedaan in Etten-Leur naar de twee schietpartijen. © Perry Roovers - MaRicMedia
Volledig scherm
Twee schietpartijen in Etten-Leur. Gebied afgezet door politie voor sporenonderzoek. © Perry Roovers
  1. Jan Terlouw: onder Kok lieten we te snel en te veel aan de markt over

    Jan Terlouw: onder Kok lieten we te snel en te veel aan de markt over

    ‘Een degelijke premier’ en ‘integere politicus’ noemt schrijver en oud-politicus voor D66 Jan Terlouw (86) de zaterdag overleden oud-premier Wim Kok (PvdA). Terlouw, voormalig vice-premier en minister van Economische Zaken (kabinet Van Agt) en van 1991 tot 1996 commissaris van de Koningin in Gelderland, had de laatste jaren geen contact meer met Kok. Hij is verrast door het overlijden van het PvdA-boegbeeld, met wie hij regelmatig te maken heeft gehad. ,,Ik wist niet dat hij ziek was.”