Volledig scherm
Volgens ooggetuigen werd de vrouw omstreeks 11.00 uur vastgepakt in de wijk Westrand en gedwongen in te stappen in een bestelauto. © Christian Traets MaRicMedia

Politie maakt einde aan mogelijke ontvoering vrouw

Na een grootscheepse zoekactie heeft de politie in Roosendaal een automobilist aangehouden die een jonge vrouw zou hebben ontvoerd. Volgens ooggetuigen werd het vermeende slachtoffer bij een kruising vastgepakt door een man met een petje en gedwongen in een bestelwagen te stappen.

Het incident vond plaats omstreeks 11.00 uur plaats. Getuigen verklaarden te hebben gezien hoe de bestuurder van de bestelwagen zijn auto half op de stoep en het fietspad parkeerde, op een vrouw met halflang donkerblond haar afliep, haar vastpakte en dwong in te stappen in zijn wagen. Daarbij riep de man tweemaal : ,,In de auto jij’’, verklaarde een getuige tegenover Omroep Brabant. 

Nadat het vermeende slachtoffer was ingestapt, reed de bestelwagen met hoge snelheid weg. Volgens de getuigen zag de bestuurder zijn weg nog even geblokkeerd door een vrachtwagen maar stuurde hij eromheen en scheurde daarna weg.

Kenteken

De politie ontving meerdere telefoontjes over de mogelijke ontvoering en begon een grootscheepse zoekactie. In het belang van de opsporing werd het kenteken van de bestelwagen vrijgegeven. Dat hoort volgens voertuig.net bij een Peugeot Partner. 

Zo’n drieënhalf uur later meldde de politie op Twitter dat het voertuig was aangetroffen in Roosendaal: ‘De bestuurder is aangehouden. Het vermeende slachtoffer zit op het bureau.’ Ze gaan allebei een verklaring afleggen over hetgeen er is gebeurd. In het bericht bedankt de politie ‘alle hulpvaardige burgers’ die hielpen bij het achterhalen van de locatie van de auto. 

Volgens de politie was het een bewuste keuze om alleen het kenteken van de bestelwagen vrij te geven en niet het type auto. ,,Er waren wisselende verklaringen over het merk. Het genoemde kenteken kan ook vals, gestolen of verwisseld zijn. Vandaar alleen het kenteken’’, legt de woordvoerder uit tegenover BNDeStem.