Volledig scherm
Bij de brand in Kiel-Windeweer kwamen ruim 100.000 kippen om het leven. © Raymon Roersma / ProNews

Politie dreigt verdachte: Meld je, of beelden van brandstichting worden vrijgegeven

De brand in de kippenschuur in het Groningse Kiel-Windeweer die 100.000 kuikens het leven kostte, lijkt te zijn aangestoken. De politie van de gemeente Midden-Groningen dreigt beelden van de brandstichter openbaar te maken als diegene zich niet aangeeft.

De politie uit stoere taal tegen een nog onbekende man, die mogelijk betrokken is bij de brand die twee kippenschuren in Kiel-Windeweer in de as legde. De brand woedde zondag 7 juli. De schuren stonden naast elkaar. De brandweer zag bij aankomst al dat de loodsen als verloren moesten worden beschouwd.

Op camerabeelden die rond het tijdstip van de brand bij Maatschap De Groot zijn gemaakt, is een man te zien, meldt de politie Ommelanden Midden op Facebook. De politie roept deze persoon dringend op zich snel te melden, omdat de beelden anders openbaar worden gemaakt.

Dreigende taal

,,Wij roepen hem dringend op om zich te melden, anders worden deze beelden op korte termijn vrijgegeven’’, klinkt het dreigend. Gezien de geschiedenis van de locatie deed de politie onderzoek naar brandstichting. Zo werd de omgeving onder meer afgezocht met een drone. 

De kippenhouderij ligt nabij de locatie van een jaarlijks in juli gehouden schuurfeest. Zes jaar geleden brandden tijdens zo’n feest twee boerderijschuren af. Die brand bleek aangestoken, maar de dader is nooit gevonden. Bij het blussen werd de brandweer gehinderd door een groep feestgangers.

De Partij voor de Dieren organiseerde in Groningen een herdenkingsactie voor de honderdduizend omgekomen vleeskuikens. Tijdens de actie gingen leden van de partij in een cirkel met hun gezicht naar het publiek staan en werden video's van dieren die naar de slacht worden geleid getoond.