Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Politie bevrijdt jonge vrouw (17) uit kofferbak man

De politie heeft vanochtend vroeg in een bosgebied bij Heel (Limburg) een 17-jarig meisje bevrijd uit de kofferbak van een auto. Agenten ontdekten de sinds enkele dagen vermiste tiener na de aanhouding van een 22-jarige man. 

De politie kreeg rond 05.00 uur een melding over een verdachte auto die zonder verlichting rondreed bij een bosgebied bij De Peel. Agenten troffen de auto daarna aan op een parkeerplaats. Bij controle bleek dat de bestuurder, die in de auto lag te slapen, gezocht werd voor mishandeling en bedreiging. Daarop werd hij aangehouden en naar het bureau gebracht, meldt dagblad De Limburger.

Omdat de 22-jarige verdachte uit Panheel bleef aandringen om wat spullen uit zijn auto te halen, namen agenten een kijkje. Bij een doorzoeking troffen ze het 17-jarige meisje in de afgesloten kofferbak aan.

Ze bleek sinds enkele dagen als vermist te zijn opgegeven vanuit een instelling, waaruit ze zelf is vertrokken. Uit onderzoek blijkt dat ze niet gewond is. Het meisje is inmiddels teruggebracht naar de instelling. De verdachte zit nog vast.

Of het meisje zelf in de kofferbak is gekropen en hoelang ze daar al in zat, is onduidelijk. Ook onderzoekt de politie de relatie tussen beiden.